• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ο κίνδυνος της αιμορραγίας στις αρτηριοφλεβώδεις δυσπλασίες

Ο κίνδυνος της αιμορραγίας στις αρτηριοφλεβώδεις δυσπλασίες

Ο κίνδυνος της αιμορραγίας στις αρτηριοφλεβώδεις δυσπλασίες

Σε όλα αυτά, γενικά, τις μεγαλοδιαταραχές των αγγείων στον εγκέφαλο, ο μέγιστος κίνδυνος που υπάρχει πάντοτε και απασχολεί το θεράποντα γιατρό, πέρα από την κλινική συμπτωματολογία που βγάζουν, είναι μια πιθανή μελλοντική αιμορραγία.

Βέβαια, το «ευχάριστο» είναι ότι στις αρτηριοφλεβώδεις δυσπλασίες ο κίνδυνος είναι πολύ μικρότερος από ότι στα ανευρύσματα. Βέβαια, οι μικρές αρτηριοφλεβώδεις δυσπλασίες έχουν πιο τακτική ρήξη από ότι οι μεγάλες, αλλά βέβαια και οι αιμορραγίες που, κατά συνέπεια, προκαλούν στον εγκέφαλο είναι μικρότερες και απορροφώνται γρηγορότερα.

Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει μια μεγάλη συζήτηση για το κατά πόσο πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις να επεμβαίνει κανείς, θρομβώνοντας τα αγγεία αυτά ή όχι. Εδώ πρέπει κανείς να είναι προσεκτικός, γιατί είναι κυριολεκτικά, σε κάθε περίπτωση, μια εξατομικευμένη υπόθεση.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Πώς αντιδρούμε σε δηλητηρίαση με υπνωτικά;
Σε όσες περιπτώσεις υπάρχει ένα βαθύ κώμα με υπνωτικά, υπάρχουν και τα ανάλογα ηλεκτροεγκεφαλογραφικά ευρήματα Περισσότερα...



Νέος και «γηρασμένος» εγκέφαλος
Στην εικόνα φαίνεται μια μαγνητική τομογραφία με πάνω και κάτω μέρος. Στο πάνω μέρος είναι η μαγνητική τομογραφία ενός νεαρού ατόμου και στο κάτω μέρος ενός ηλικιωμένου. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 2o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit