• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

H σκλήρυνση κατά πλάκας και το ξενύχτι

H σκλήρυνση κατά πλάκας και το ξενύχτι

H σκλήρυνση κατά πλάκας και το ξενύχτι

Το ξενύχτι, χωρίς να σημαίνει ότι είναι απόλυτα σωστό και κυρίως στην Ελλάδα, είναι τρόπος ζωής. Είναι σχεδόν αυτονόητο σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, παρόλο που γενικά θεωρείται επιβλαβές. Βέβαια δεν μπορεί να είναι διαφορετικά και για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Στη Βιονευρολογική κάποια στιγμή μετρήσαμε ότι είναι η αιτία σε ποσοστό πάνω από 20% διαφόρων επιπλοκών σε αυτούς τους ασθενείς. Βέβαια, επειδή θεωρείται κοινωνικά αυτονόητο και επικοινωνιακά επιβεβλημένο, κανένας γιατρός δεν «μπαίνει στον κόπο» να το εξηγήσει στους ασθενείς.

Ούτε και οι ασθενείς έρχονται σε αυτή τη σκέψη μόνοι τους. Όπως έχουμε διαπιστώσει, όλα αυτά συζητούνται, αν συζητηθούν, εκ των υστέρων.

Το ξενύχτι για να το πούμε ξεκάθαρα και να γίνει κατανοητό, όσο απλό και αν είναι, π.χ. παρακολούθηση τηλεόρασης, είναι ακατάλληλο και απαγορευμένο, σε κάθε μορφή της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Θα πρέπει ο ασθενής να μάθει να ζει με σωστούς βιορυθμούς και τις κατάλληλες ώρες.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Αντιεπιληπτικά και αναλγησία
Είναι σίγουρο πλέον ότι στις επώδυνες καταστάσεις έναν πάρα πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν οι λεγόμενοι δίαυλοι του ασβεστίου πάνω στις μεμβράνες των κυττάρων. Περισσότερα...



Η κρίση πανικού
Οι κρίσεις πανικού ταλαιπωρούν πάρα πολύ κόσμο στη σύγχρονη κοινωνία. Περισσότερα...



Μνήμη: «καλά» και «κακά» κύτταρα
Μέχρι τώρα στη νευρολογία ίσχυε ένα αξίωμα: στον ενήλικο εγκέφαλο δεν αναπλάθονται τα νευρικά κύτταρα. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit