• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Γιατί ανεβαίνουν τα κόστη στη νευρολογία;

Γιατί ανεβαίνουν τα κόστη στη νευρολογία;

Γιατί ανεβαίνουν τα κόστη στη νευρολογία;

Ο προηγούμενος αιώνας τελείωσε με τη «δεκαετία του εγκεφάλου». Ήταν το χρονικό διάστημα εκείνο που «αναλώθηκε» στην κατάσταση, κατανομή, επεξεργασία σχετικά με τον εγκέφαλο.

Τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από θεαματικά, ελπιδοφόρα και ουσιώδη. Ταυτόχρονα όμως και ιδιαίτερα κοστοβόρα. Π.χ. ένα σύγχρονο ηλεκτροεγκεφαλογραφικό μηχάνημα άξιζε είκοσι φορές περισσότερο από ένα παλιό. Βέβαια, δε γινόταν καμία σύγκριση με τα αποτελέσματα.

Αναμενόμενα, το κόστος αυξήθηκε, έστω και σε αντιστάθμισμα λίγο, αλλά αυξήθηκε. Όπως αυξήθηκαν και τα έξοδα επιμόρφωσης των γιατρών στους ανάλογους τομείς.

Έτσι λοιπόν έχουμε μια γενικευμένη αύξηση, της οποίας τo ιδιαίτερα ειδικό βάρος βρίσκεται στο ότι όλο και λιγότερο ειδικοί γιατροί μπορούν να χειριστούν τη νέα τεχνολογία.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ο «χρόνος αποκατάστασης» του συναισθήματος και το ανοσοποιητικό σύστημα
Όσο πιο γρήγορα μπορεί και μαθαίνει κανείς να διαχειρίζεται τα συναισθήματα του, ιδιαίτερα τα αρνητικά βιώματα, «κατεβάζοντας» τον πήχη και δημιουργώντας ευχάριστη για αυτόν ατμόσφαιρα, τόσο πιο γρήγορα παύουν τα επινεφρίδια να βγάζουν την ορμόνη της υδροκορτιζόνης που ανεβάζει πάρα πολύ το στρες και καταστρέφει τα κύτταρα στον εγκέφαλο Περισσότερα...



H καθοδήγηση της συμπεριφοράς
Όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική δεν είναι το παν κανείς να διαγιγνώσκει μια νοσηρή κατάσταση, όπως π.χ. από τον ψυχιατρικό νευρολογικό τομέα μια κατάθλιψη, μια σχιζοφρένεια, τις περισσότερες φορές το ουσιαστικότερο είναι να προλάβει κανείς αυτή την κατάσταση πριν «τελεσιδικήσει» νοσολογικά, έτσι ώστε να χρειάζεται ο «ενδιαφερόμενος» την ιατρική παρουσία Περισσότερα...



Το μισό παράλυτο κάτω πρόσωπο
Έχουμε συναντήσει στη Βιονευρολογική περιστατικά, όπου υπάρχει μια παράλυση του κάτω μισού του προσώπου με φυσιολογική σύγκλιση των βλεφάρων Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 2ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit