• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

H σημασία των κινητικών τικ

H σημασία των κινητικών τικ

H σημασία των κινητικών τικ

Τα τικ είναι διαφόρων ειδών και οπωσδήποτε υπάρχουν, όπως έχουμε διαπιστώσει και στη Βιονευρολογική, σε μεγάλο αριθμό ασθενών και μπορούν να συνοδεύουν «ποικιλία» άλλων ασθενειών.

Εκείνο όμως που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό για τους ασθενείς είναι τα λεγόμενα κινητικά τικς, τα οποία μπορούν να είναι οποιουδήποτε είδους, ξεκινώντας από τις συσπάσεις του προσώπου, από μικρά πηδήματα, από χαμόγελα, απότομες κινήσεις των άκρων και τα ιδιαίτερα ενοχλητικά τικ του βαδίσματος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει η «εξήγηση» να έρθει με τη διάγνωση γρήγορα και να μπορέσει ο θεράπων ιατρός σε συνεργασία με τον ασθενή να αφήνει κάποια ελάττωση στην εξάλειψη αυτών των ενοχλημάτων, προκειμένου να γίνει ανεκτό το βάρος αυτής της κατάστασης.

Τα τικ είναι τικ και εάν κανένας δεν προχωρήσει σε κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης τους νωρίς, σύντομα θα καταλήξει στο αδιέξοδο, πράγμα που θα οδηγήσει στην κοινωνική απομόνωση των ατόμων.

Πρέπει συνεχώς και αδιάκοπα να προσπαθούμε ιατρικά, ιδιαίτερα στα κινητικά τικ, να βρούμε μια λύση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τη ζωή καλύτερη αυτών που πάσχουν και να προσαρμοστούν καλύτερα στην κοινωνία. Η αποτυχία σημαίνει μια διόγκωση του προβλήματος, με απρόβλεπτες συνέπειες.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Οι «ενεργειακές» ανάγκες της οργάνωσης της μνήμης
Μια σειρά νευροφυσιολογικών εξετάσεων με την έρευνα του ύπνου, μέσω του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, πιστοποιεί ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου, λαμβάνουν χώρα τέτοιες διεργασίες που για ορισμένα εγκεφαλικά κέντρα χρειάζονται ιδιαίτερη ενεργειακή «υποστήριξη» Περισσότερα...



Σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια και σκλήρυνση κατά πλάκας
Όταν εμφανίζονται και τα δυο νοσήματα μαζί, τα τέσσερα κύρια βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει κανείς να παρατηρήσει είναι τα εξής: εμφάνιση ανοϊκών συμπτωμάτων, παρεγκεφαλιδικές και οπτικές διαταραχές, πυραμιδικά και εξωπυραμιδικά σύνδρομα, μια ακινητική αφωνία και ιδιαίτερα μια εμφάνιση μυοκλονιών σε όλο το σώμα Περισσότερα...



Ο Ιπποκράτης και η κατάθλιψη
Ο Μεγάλος Έλληνας γιατρός τον 5ο αιώνα π.Χ., ο Ιπποκράτης, ανακάλυψε κάτι το οποίο άργησε περίπου εικοσιπέντε χρόνια να επιβεβαιωθεί και να ισχύει, όπως αυτός είχε πρωτοπεί Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Πύλες του Ανεξήγητου - Κουντούρης - Ελεγχος του Νου

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit