H οπισθοβολβικη αμφιβληστροειδικη αγγειοπαθεια στο νευρικο συστημα - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ H ΟΠΙΣΘΟΒΟΛΒΙΚΗ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΙΚΗ ΑΓΓΕΙΟΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

H οπισθοβολβική αμφιβληστροειδική αγγειοπάθεια στο νευρικό σύστημα

H οπισθοβολβική αμφιβληστροειδική αγγειοπάθεια στο νευρικό σύστημα

H οπισθοβολβική αμφιβληστροειδική αγγειοπάθεια στο νευρικό σύστημα

Μερικές φορές το νευρικό σύστημα αντιδρά με μια μικρή αγγειοπάθεια, περιορισμένης έκτασης, στο αμφιβληστροειδή, η οποία, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, κατά κύριο λόγο δεν έχει πόνους, αλλά συμβαδίζει με έντονη και γρήγορη απώλεια της όρασης και θόλωμα του οπτικού πεδίου. Αυτό πολλές φορές συνοδεύεται και με μια ατροφία του οπτικού νεύρου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο μεγάλος ύποπτος είναι μια ρευματοπάθεια ή μια συστηματική νόσος του τύπου Μπεχτσέτ, όπου μπορεί να παρουσιάσει όλα αυτά τα φαινόμενα, συμπληρωμένα πολλές φορές και με μια ατροφία της οπτικής θηλής ή και με ξαφνικούς πόνους σε αυτή την περιοχή.

Γενικά, σε αυτές τις περιπτώσεις, δίνουμε μεγάλη προσοχή, εξετάζουμε επανειλημμένα τον ασθενή για να μην υπάρχουν αμφιβολίες λάθους και αν χρειαστεί φωνάζουμε και τον ειδικό, ίσως για να κάνει προχωρημένου τύπου εξετάσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί η διάγνωση, η έγκυρη και η σωστή θεραπεία.

Ιδιαίτερα όταν τα συμπτώματα είναι ενοχλητικά δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να αφήνουμε χρόνο για την «επόμενη μέρα». Πρέπει να αντιδράμε αμέσως, ιδιαίτερα όταν αυτά εμφανίζονται με συνοδεία μαλακών ελκών ή άφθες στο στόμα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Έρπητας και λοιμώξεις του μακρύ θωρακικού νεύρου
Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας άνθρωπος που να μην έχει προσβληθεί από κάποιο στέλεχος του έρπητα Περισσότερα...



Οι δεσμιδώσεις στη νόσο του κινητικού νευρώνα
Οι δεσμιδώσεις αποτελούν ένα βασικό στοιχείο διάγνωσης κλινικά του κινητικού νευρώνα Περισσότερα...



Ο «νησιακός» λοβός και η διαχείριση των συναισθημάτων και των κοινωνικών αντιδράσεων
Ο «νησιακός» λοβός αριστερά και δεξιά στα ημισφαίρια του εγκεφάλου, μοιρασμένος ακριβώς κάτω από την φαιά ουσία σαν τμήμα όμως της φαιάς ουσίας και αυτός, έχει αναλάβει τη διαχείριση συναισθημάτων και αντιδράσεων στον άνθρωπο Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 2o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit