Άγχος, αντιφωσφολιπιδικο συνδρομο πριν και μετα - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΆΓΧΟΣ, ΑΝΤΙΦΩΣΦΟΛΙΠΙΔΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Άγχος, αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο πριν και μετά

Άγχος, αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο πριν και μετά

Άγχος, αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο πριν και μετά

Στη Βιονευρολογική έχουμε παρατηρήσει ότι τα επεισόδια εναλλακτικού άγχους με συμπτωματολογία αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου είναι αρκετά τακτικά.

Το δυσάρεστο για αυτή την περίπτωση είναι ότι πριν την έντονη κλινική εμφάνιση των θρομβώσεων που χαρακτηρίζει το αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο σε μικρά ή μεγάλα αγγεία του οργανισμού, το άγχος που προϋπάρχει είναι ισχυρό, αλλά δε συνοδεύεται πάντοτε από μεγάλη ένταση των θρομβώσεων.

Γενικά μπορεί να έχει, για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη και για χρόνια, μια υποκλινική μορφή που διαφεύγει της προσοχής του ασθενούς ή ακόμη και της παρατήρησης των γιατρών ή δεν εκτιμάται συμπτωματολογικά όσο πρέπει.

Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές φορές ασθενείς και γιατροί θεωρούν τα συμπτώματα επιπόλαια και δε γίνεται εν τω βάθει έρευνα για αυτά. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος της υποτροπής που κατά κανόνα εμφανίζεται αργότερα, ύστερα από έντονες, αγχώδεις καταστάσεις.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Λοιμώδης μονοπυρήνωση και ο ιός Epstein-barr
Σήμερα η μικροβιολογία έχει προχωρήσει πάρα πολύ και μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να αναλύσει μέχρι τελευταίο στοιχείο από ποια οικογένεια προέρχεται ο κάθε έρπης. Περισσότερα...



Λειτουργίες του εγκεφάλου και ευφάνταστες εξηγήσεις
Μέχρι στιγμής, μέχρι δηλαδή πριν μερικά χρόνια, η παντελής έλλειψη παρατήρησης λειτουργίας εγκεφάλου, έδωσε την ευκαιρία σε ανθρώπους με μεγάλη φαντασία και θεωρητικούς της ψυχολογίας να δημιουργήσουν κάποιες τεχνικές που, μέσω των οποίων, πίστευαν ότι έλεγχαν τη συμπεριφορά του ανθρώπου και έδιναν κάποιες εξηγήσεις, οι οποίες βέβαια δεν έχουν σχέση με αυτό που συμβαίνει στον εγκέφαλο Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (1 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit