• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Τι είναι οι τηλεαγγειεκτασίες;

Τι είναι οι τηλεαγγειεκτασίες;

Τι είναι οι τηλεαγγειεκτασίες;

Τις συναντάμε πάρα πολύ τακτικά σχεδόν σε κάθε είδους νευρολογικό νόσημα, ιδιαίτερα στην περιοχή των οφθαλμών, εάν γίνεται προσεκτικός έλεγχος. Επίσης εμφανίζονται πολύ τακτικά στο δέρμα και σε διάφορα άλλα όργανα.

Πρόκειται για εκτεταμένες και ανελαστικές επιδράσεις επί των αγγείων και η δημιουργία νέων αγγείων, που ποικίλλουν σε εύρος, χωρίς όμως να επιτρέπουν να γίνει η κυκλοφορία του αίματος με σωστό τρόπο.

Υπάρχουν διαφόρων ειδών τηλεαγγειεκτασίες, ανάλογα όπου εμφανίζονται. Βέβαια οι περισσότερο ενοχλητικές και εμφανείς είναι αυτές που και είναι σε οφθαλμό και νεύρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλες τις περιπτώσεις τηλεαγγειεκτασιών κρύβεται από πίσω κάποια συστηματική νόσος, η πορεία της οποίας τις περισσότερες φορές είναι μάλιστα και πολυσυστηματική. Δηλαδή, συμμετέχουν διάφορα όργανα και λειτουργίες, προκειμένου να αποδειχτεί και να αποδοθεί η νόσος σε αυτό το σημείο.

Υπάρχουν χαρακτηριστικά νοσήματα, τα οποία αφορούν μόνο τις τηλεαγγειεκτασίες, αλλά υπάρχει και πλειάδα άλλων ασθενειών, όπου οι τηλεαγγειεκτασίες αποτελούν, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, μόνο ένα σύμπτωμα ή ένα στοιχείο της διάγνωσης.

Εκείνο που στην ουσία ενδιαφέρει δεν είναι τόσο η διάγνωση της, διότι στο κάτω κάτω είναι κάτι φανερό, αλλά η εξέλιξη της και ο τρόπος με τον οποίο απλώνεται ή χειροτερεύει, ανάλογα με την περίπτωση.

Έτσι λοιπόν, είναι αναγκασμένος κάποιος να βλέπει και να παρατηρεί την ασθένεια που προκαλεί τις τηλεαγγειεκτασίες και έτσι να συνδυάζει με τα διάφορα άλλα συμπτώματα και να τα λαμβάνει θεραπευτικά υπόψη.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Πόσο τοις εκατό είναι οι επιληπτικοί;
Στατιστικά είναι πολύ δύσκολο να απαντηθεί το ερώτημα αυτό Περισσότερα...



Hashimoto και συνοσηρότητα
Όταν αναφερόμαστε στη νόσο του Hashimoto, εννοούμε, κατά κύριο λόγο, μια νευρολογική διαταραχή που εκδηλώνεται μέσω του αυτοάνοσου νοσήματος του θυρεοειδή του υποθυρεοειδισμού (Hashimoto) Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (2 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit