• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ποια είναι η δραστηριότητα της αυξητικής ορμόνης;

Ποια είναι η δραστηριότητα της αυξητικής ορμόνης;

Ποια είναι η δραστηριότητα της αυξητικής ορμόνης;

Η υπόφυση παράγει από τα λεγόμενα ηωσινόφιλα κύτταρα την αυξητική ορμόνη, η οποία είναι μια ειδική ορμόνη που έχει δράση στο μεταβολισμό πρωτεΐνης, λίπους, υδατανθράκων και «γεννά» με την ανάπτυξη του σώματος.

Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχουν δυσλειτουργίες, όπως τακτικά βλέπουμε εδώ πέρα στη Βιονευρολογική, με περισσότερη ή λιγότερη αύξηση λόγω έλλειψης της ορμόνης.

Στην αύξηση π.χ. βλέπουμε το φαινόμενο της αυξήσεως των οστών του προσώπου και των άκρων, χεριών και ποδιών, καθώς επίσης και τη μεγαλογλωσσία. Στην έλλειψη βλέπουμε το νανισμό, που είναι κυρίως στα παιδιά.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Η λειτουργία του θυρεοειδούς και το αίσθημα της πείνας
Είναι γνωστό ότι οι διαταραχές του θυρεοειδούς σε ορισμένους ασθενείς και ιδιαίτερα σε αυτούς με υποθυρεοειδισμό ή έκτοπο θυρεοειδή είναι δυνατόν να παρουσιάζουν μια δυσαρμονία σε εξωτερικά ερεθίσματα περιβαλλοντολογικά, γενετικά, αισθητικά κ.τ.λ. και να δημιουργούν το συνεχές αίσθημα της πείνας Περισσότερα...



Ανοσοποιητικό σύστημα και αυτοάνοσα νοσήματα
Πολλές φορές, ο εγκέφαλος σε λειτουργικές διαταραχές παρουσιάζει μια «αναστάτωση» στο ανοσοποιητικό σύστημα, έτσι που επιτρέπει σε μικρές ομάδες μικροβίων, που διεγείρουν τα λεγόμενα μακροφάγα κύτταρα, να δημιουργήσουν «απαρχές» αυτοάνοσων νοσημάτων. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 1/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit