• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

«Τοξικές» πρωτεΐνες και μικρόβια

«Τοξικές» πρωτεΐνες και μικρόβια

«Τοξικές» πρωτεΐνες και μικρόβια

Οι χρόνιες έρευνες έχουν καταδείξει ότι το κεντρικό νευρικό σύστημα «πάσχει» πολλές φορές με διάφορες κλινικές εικόνες που παρουσιάζονται από μια παθολογική συγκέντρωση «τοξικών» πρωτεϊνών.

Οι «τοξικές» αυτές πρωτεΐνες, όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική, πολλές φορές έχουν άμεση σχέση με μια φλεγμονή ή με την παρουσία μικροβίων εντός του νευρικού συστήματος. Η παρουσία αυτή των μικροβίων έχει σαν αποτέλεσμα τον επηρεασμό της λειτουργίας των πρωτεϊνών.

Χαρακτηριστικές διαταραχές εμφανίζονται όταν οι «τοξικές» αυτές πρωτεΐνες αρχίζουν και «συνδέονται» με τα μικρόβια, καθώς επίσης και στον τρόπο μεταφοράς και πολλαπλασιασμού τους μετά από τον επηρεασμό αυτό.

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι παθολογικές εικόνες νευροψυχιατρικού χαρακτήρα έχουν πολλές φορές τη βάση τους στη διαταραχή αντιμετώπισης ή πρόσληψης των μικροβίων αυτών από τις διάφορες πρωτεΐνες του οργανισμού, τις οποίες η σύνδεση αυτή επηρεάζει άμεσα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τα μυστικά της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο
Εξετάζοντας χιλιάδες ασθενείς χρόνια στη Βιονευρολογική διαπιστώνουμε κάθε φορά την τεράστια σημασία που έχει η κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο. Περισσότερα...



Μυελίτιδα και μηνιγγοεγκεφαλίτιδα
Ένα ουσιαστικό διαφοροδιαγνωστικό πρόβλημα είναι όταν έχουμε και τις δυο αυτές περιπτώσεις της μηνιγγοεγκεφαλίτιδος και μυελίτιδας σαν ξεχωριστές κλινικές οντότητες, αλλά με ταυτόχρονη ύπαρξη Περισσότερα...



Σε ποια ηλικία ο έρπης ζωστήρας γίνεται επικίνδυνος;
Μία πολυκεντρική έρευνα ανάμεσα σε τέσσερις χώρες του κόσμου, η οποία «παρακολουθούσε» την κλινική πορεία ασθενών με έρπητα ζωστήρα, κατέληξε ότι στις περιπτώσεις μετά την ηλικία των εξήντα χρόνων που έχουμε την εμφάνιση του έρπητα ζωστήρα, μέσα σε 2-3 μήνες υπάρχει ο κίνδυνος της εμφάνισης κάποιου εγκεφαλικού επεισοδίου, ιδιαίτερα όταν συνυπάρχουν και άλλες παθολογικές καταστάσεις όπως διαβήτης, υπέρταση ή αυξημένος κίνδυνος λοιμώξεων. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (1 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit