• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

«Τοξικές» πρωτεΐνες και μικρόβια

«Τοξικές» πρωτεΐνες και μικρόβια

«Τοξικές» πρωτεΐνες και μικρόβια

Οι χρόνιες έρευνες έχουν καταδείξει ότι το κεντρικό νευρικό σύστημα «πάσχει» πολλές φορές με διάφορες κλινικές εικόνες που παρουσιάζονται από μια παθολογική συγκέντρωση «τοξικών» πρωτεϊνών.

Οι «τοξικές» αυτές πρωτεΐνες, όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική, πολλές φορές έχουν άμεση σχέση με μια φλεγμονή ή με την παρουσία μικροβίων εντός του νευρικού συστήματος. Η παρουσία αυτή των μικροβίων έχει σαν αποτέλεσμα τον επηρεασμό της λειτουργίας των πρωτεϊνών.

Χαρακτηριστικές διαταραχές εμφανίζονται όταν οι «τοξικές» αυτές πρωτεΐνες αρχίζουν και «συνδέονται» με τα μικρόβια, καθώς επίσης και στον τρόπο μεταφοράς και πολλαπλασιασμού τους μετά από τον επηρεασμό αυτό.

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι παθολογικές εικόνες νευροψυχιατρικού χαρακτήρα έχουν πολλές φορές τη βάση τους στη διαταραχή αντιμετώπισης ή πρόσληψης των μικροβίων αυτών από τις διάφορες πρωτεΐνες του οργανισμού, τις οποίες η σύνδεση αυτή επηρεάζει άμεσα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Εγκεφαλική «διορία» μιας εβδομάδας
Ψυχολογικές έρευνες με φυσιολογικούς ανθρώπους, οι οποίοι «μπήκαν» στο πείραμα έναντι αμοιβής στην δεκαετία του 1950, κάπου στον Καναδά, υπό την διεύθυνση του ψυχολόγου Ηebb, κατέδειξαν ότι άτομα που υφίστανται μια πλήρη εγκεφαλική απομόνωση αντέχουν το γεγονός, μόνο μια εβδομάδα Περισσότερα...



Γενετικό και κοινωνικό υπόβαθρο σε σχέση με το χαρακτήρα
Στην Βιονευρολογική ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την ερώτηση σχετικά με το γενετικό υπόβαθρο και τα αρνητικά «βιώματα» που κουβαλούν οι ασθενείς Περισσότερα...



Η αργή κίνηση του βιορυθμού στη θλίψη
Στο πρώτο στάδιο μιας οξείας θλίψης και κατά τη διάρκεια της οποίας ο οργανισμός προετοιμάζει την αντίδραση, η οποία κατά κανόνα έρχεται μετά από μέρες ή εβδομάδες, η ψυχική δραστηριότητα μπαίνει στο μοτίβο μιας βιολογικής αργής κίνησης Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 5/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit