• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Οπίσθια αναστρέψιμη εγκεφαλοπάθεια

Οπίσθια αναστρέψιμη εγκεφαλοπάθεια

Οπίσθια αναστρέψιμη εγκεφαλοπάθεια

Όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική, πλέον η διάγνωση της οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας γίνεται όλο και πιο τακτική. Αν και νέα σχετικά διάγνωση, παρουσιάζεται πολύ τακτικά.

Ο λόγος είναι ότι πλέον οι ακτινολογικές εξετάσεις και ιδιαίτερα αυτής της μαγνητικής τομογραφίας και της υπολογιστικής μαγνητικής τομογραφίας είναι πλέον προσιτές και είναι δυνατόν να γίνουν ανά πάσα στιγμή.

Έτσι λοιπόν μέσω των δυο αυτών εξετάσεων είναι πάρα πολύ εύκολο να τεθεί η διάγνωση της οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας και να διερευνηθούν τα συμπτώματα της. Τα συμπτώματα της είναι χαρακτηριστικά και εύκολα στη διάγνωση, όταν κανένας γνωρίζει ακριβώς το ανατομικό υπόβαθρο.

Χαρακτηριστικές είναι οι διαταραχές του επιπέδου συνείδησης, οι οποίες συνοδεύονται τακτικά με ναυτία και ίλιγγο, καθώς επίσης και από επιληπτικούς σπασμούς. Το πλέον χαρακτηριστικό μιας οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας είναι η περιοδική, φλοιϊκή τύφλωση.

Οι δε κύριες αιτίες που προκαλούν αυτά τα συμπτώματα είναι οι υπερτασικές κρίσεις, η δυσλειτουργία μεταξύ ενδοεγκεφαλικής και περιφερικής πίεσης αίματος και τυχόν φαρμακευτικές διαταραχές μετά από χρόνια χορήγηση κυτταροστατικών φαρμάκων.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Είναι η συναισθησία κληρονομική;
Επειδή, η συναισθησία εμφανίζεται πολύ τακτικά σαν μια γονιδιακή ή οικογενειακή προδιάθεση, οι ερευνητές που έχουν ασχοληθεί με αυτό το θέμα υποθέτουν ότι πρόκειται για μια ιδιότητα συνυφασμένη με το χρωμόσωμα χ Περισσότερα...



Οι εγκεφαλικές κύστεις
Τα τελευταία σαράντα χρόνια με την είσοδο της αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας στην καθημερινότητα της νευρολογικής διαγνωστικής, ήρθε ένα αποκαλυπτικό κεφάλαιο στο φως σχετικά με τις εγκεφαλικές κύστεις Περισσότερα...



Νευρολογία-ψυχιατρική-όταν «ξεφεύγει» ο ώμος (scapula alata)
Πρόκειται για μια κλινική εικόνα που θεωρείται σπάνια. Παρόλα αυτά εμείς στη Βιονευρολογική την αντιμετωπίζουμε τακτικά, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (2 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit