• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

H σημασία της γρήγορης διάγνωσης της οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας

H σημασία της γρήγορης διάγνωσης της οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας

H σημασία της γρήγορης διάγνωσης της οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας

Όπως έχει δείξει και η πείρα μας στη Βιονευρολογική, σε περιπτώσεις της λεγόμενης οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας μεγάλο ρόλο δεν παίζει μόνο η εντόπιση της διάγνωσης, αλλά και η γρήγορη τοποθέτηση της.

Η διάγνωση στη συγκεκριμένη πάθηση πρέπει να τίθεται μέσα σε χρονικό διάστημα δυο έως τριών ημερών, έτσι που να έχει περιθώρια και ο κλινικός γιατρός να αντιδράσει ανάλογα, χρησιμοποιώντας τις θεραπευτικές του μεθόδους.

Η γρήγορη τοποθέτηση της διάγνωσης στην ασθένεια αυτή είναι υψίστης σημασίας, διότι η κάθε απώλεια χρόνου πολλές φορές συμβαδίζει με μη ανατρέψιμες βλάβες της ασθένειας.

Παρόλο που ο τίτλος της νόσου είναι η «οπίσθια αναστρέψιμη εγκεφαλοπάθεια», υπάρχουν περιπτώσεις που θα πρέπει κανείς να τον αλλάξει σε «εν δυνάμει οπίσθια εγκεφαλοπάθεια».

Ο λόγος είναι ότι πολλές φορές, όταν έχουμε κυρίως αγγειογενές οίδημα σε συνδυασμό με μια ανοσολογική αντίδραση, υπάρχει ο κίνδυνος της εμφάνισης πολλαπλών εγκεφαλικών εμφράκτων με μη αναστρέψιμες δυνατότητες.

Έτσι λοιπόν από πολύ νωρίς πρέπει να συγκεντρώνονται όλα τα κλινικά και ακτινολογικά και νευρολογικά στοιχεία, σε σχέση με τη νόσο αυτή και τη διάγνωση της.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Διακρανιακός μαγνητικός ερεθισμός και εγκεφαλική λειτουργία
Ο διακρανιακός μαγνητικός ερεθισμός είναι μια καινούργια μέθοδος, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως σε περιπτώσεις όπου έχουμε αντίσταση σε φαρμακευτικές αγωγές όσον αφορά την κατάθλιψη. Περισσότερα...



Tο μοντέλο του «φτωχού» άνδρα (poor man’s model)
Πρόκειται για ένα κλιμακωτό ένθεμα, «υδραυλικής» σχεδόν κατασκευής, το οποίο τοποθετείται ενδοπεϊκά σε περιπτώσεις χρόνιας στυτικής δυσλειτουργίας Περισσότερα...



Η συνείδηση, ο φόβος και ο χρόνος
Σε ότι αφορά το φόβο, έχουμε δύο μορφές που ανταποκρίνονται σε νευρωνικά τόξα. Είναι ο συνειδητός και ασυνείδητος φόβος Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 1ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit