• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Επώδυνα σημεία

Επώδυνα σημεία

Επώδυνα σημεία

Για έναν επαγγελματία γιατρό, ο οποίος σε καθημερινή βάση στο ιατρείο του βλέπει δεκάδες ασθενείς που η πλειονότητα από αυτούς έχει να κάνει με επώδυνα σύνδρομα, είναι ένα βασικό στοιχείο της γνώσης του να μπορεί γρήγορα να ξεχωρίζει τι, πως, που και γιατί.

Σε αυτό βοηθάει πάρα πολύ εάν ξέρει τι επώδυνα σύνδρομα κατά κύριο λόγο παρουσιάζονται σε διάφορους τομείς του σώματος ή σε ποιες περιοχές εκδηλώνονται ιδιαίτερα, ιδιόμορφα επώδυνα σύνδρομα. Βέβαια, αυτό δεν είναι καμία εύκολη δουλειά, ούτε είναι κάτι που μόνο διδάσκεται στο πανεπιστήμιο ή στην καθημερινότητα.

Πρέπει μια συνεχής έρευνα, ροή και επανάληψη των πραγμάτων να είναι σε τέτοιο σημείο, ώστε να μπορέσει ο γιατρός να τοποθετήσει το πρόβλημα εκεί που πρέπει και να αναγνωρίσει επαρκώς την αρχή, το τέλος και την αιτία του πόνου, όσο γίνεται πιο συγκεκριμένα και σύντομα.

Για αυτό το λόγο καλό είναι κανείς να έχει καταμερισμένα στο μυαλό του πως μπορούν να εκδηλωθούν οι διάφοροι πόνοι σε διάφορα σημεία, κάτω από ποιες καταστάσεις και κάτω από ποιες προϋποθέσεις.

Εάν αυτό συμβεί, μπορεί κανείς με αρκετή ευκολία να φέρει σε πέρας το έργο της θεραπείας. Είναι αφάνταστα εύκολο εάν καταφέρουμε και κάνουμε αυτή τη «γεωγραφική» κατανομή του πόνου. Πάντοτε η τάξη και η ταξινόμηση των συμπτωμάτων βοηθάει απεριόριστα το γρήγορο εντοπισμό και την κατάλληλη θεραπεία.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τα πρώτα «βήματα» της υπόνοιας της διάγνωσης της νόσου του Alzheimer
Όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλο άρθρο, στη νόσο του Alzheimer κυρίως ο θεράπων ιατρός «ψάχνει» να βρει τους «δείκτες» της νόσου∙ είναι μια σωρεία κυρίως κλινικών αλλά και εργαστηριακών, ιστορικών δεδομένων, τα οποία τα αναπτύσσει μέσα στο διαγνωστικό πλαίσιο, προκειμένου να έχει την εντύπωση της πιθανής διάγνωσης της νόσου του Alzheimer. Περισσότερα...



Δικαιοσύνη. Αυτό που ακούμε και αυτό που θέλουμε να ακούμε
Ένα πρόβλημα της σύγχρονης πραγματογνωμοσύνης, τόσο για τα Ελληνικά όσο και για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα είναι στα όρια μεταξύ νόμου και νευροεπιστημόνων Περισσότερα...



Μπορεί το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα να μετρήσει το στρες;
Από την πείρα μας στην Βιονευρολογική, το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα είναι μια πολύ ευαίσθητη μέθοδος για τον προσδιορισμό και πολλές φορές και για την ποσοτική εκτίμηση εγκεφαλικών δυσλειτουργιών. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 2/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit