Διαφορα νοσος παρκινσον και χορεια - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΟΣΟΣ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ ΚΑΙ ΧΟΡΕΙΑ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Διαφορά νόσος πάρκινσον και χορεία

Διαφορά νόσος πάρκινσον και χορεία

Διαφορά νόσος πάρκινσον και χορεία

Πάντοτε υπάρχει στην κλινική αυτή η διαφορά και πρέπει να γίνεται η ανάγκη διαχωρισμού μεταξύ πάρκινσον και μιας χορείας.

Η χορεία, όπως το πάρκινσον, είναι αρρώστια, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, που προσβάλλει τακτικά τους μύες τόσο σε νέους όσο και σε ηλικιωμένους.

Πρέπει όμως να γίνεται ένας διαχωρισμός, μιας και αυτός είναι εύκολος, εάν προσέξει κανείς τρία πράγματα. Πρόκειται για συμπτώματα που είναι εκ διαμέτρου αντίθετα στις ίδιες αρρώστιες, ενώ προσβάλλουν και τα δυο τους μύες.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση του πάρκινσον έχουμε μια «φτώχεια» των κινήσεων που την ονομάζουμε ακινησία, έχουμε μια αύξηση σπασμωδικότητας των μυών και έχουμε και έναν τρόμο των μυών, το λεγόμενο «τρόμο ησυχίας».

Στη χορεία έχουμε ακριβώς τα αντίθετα. Έχουμε μια υπερκινητικότητα των μυών, μια «πτώση» του τόνου των μυών και μια ακινησία του τρόμου των χεριών.

Βλέπουμε λοιπόν ότι μπορούμε από πολύ νωρίς και μόνο με κλινικά κριτήρια να ξεχωρίσουμε τα δυο νοσήματα, έτσι που να κάνουμε τη διάγνωση εύκολη. Εύκολη διάγνωση σημαίνει ταυτόχρονα σωστή αγωγή, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει πάρα πολύ την εξέλιξη της εικόνας.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ύπνος, συγκέντρωση και πόνος
Αυτό το τρίγωνο συμπτωμάτων είναι που χαρακτηρίζει την ινομυαλγία˙ εμφανίζεται έντονη απώλεια συγκέντρωσης που συνυπάρχει με διαταραχές του ύπνου, κούραση και έντονους πόνους. Περισσότερα...



Το πρόβλημα της οξείας μυελίτιδας
Τον τελευταίο καιρό που οι πληθυσμιακές ομάδες γίνονται όλο και πιο ευπαθείς στις μικροβιολογικές και ιδιαίτερα ιογενείς λοιμώξεις, εμφανίζεται τακτικά όπως διαπιστώνουμε και στην Βιονευρολογική, η κλινική εικόνα της οξείας μυελίτιδας. Περισσότερα...



Τα επίπεδα της κορτιζόλης και η νευρογένεση
Στα παιδικά τραύματα έχουμε μια διαταραχή, σε ότι αφορά τον άξονα του συστήματος στρες Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 2/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit