Δυσκινησιες, διαφορες κλινικες εικονες σε μια βλαβη - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΥΣΚΙΝΗΣΙΕΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΒΛΑΒΗ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Δυσκινησίες, διάφορες κλινικές εικόνες σε μια βλάβη

Δυσκινησίες, διάφορες κλινικές εικόνες σε μια βλάβη

Δυσκινησίες, διάφορες κλινικές εικόνες σε μια βλάβη

Οι δυσκινησίες μπορεί να έχουν πολλές μορφές και να είναι διαφορετικής εντάσεως με διάφορες κλινικές εικόνες, όπως έχουμε παρατηρήσει στη Βιονευρολογική· μπορεί να έχουν μικρές «αναστολές» ή υπερφορτώσεις, μπορεί να είναι έντονες, χαμηλές, οπωσδήποτε όμως σε όλες τις περιπτώσεις είναι μια απόκλιση από τη φυσιολογική λειτουργία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για αυτή την εγκεφαλική λειτουργία, που βασίζεται στην περιοχή των βασικών γαγγλίων.

Ανάλογα με ποια δυσλειτουργία έχει επηρεαστεί στο νευρωνικό αυτό τόξο της περιοχής των βασικών γαγγλίων, έχουμε και τη μια ή την άλλη κλινική εικόνα.

Έτσι λοιπόν, εξετάζοντας καλά τον ασθενή, μπορούμε να ξέρουμε που είναι η βλάβη, τι ένταση έχει και πόσο καιρό υφίσταται.

Βέβαια, σήμερα υπάρχουν και εδικές νευρολογικές, νευροφυσιολογικές και νευροραδιολογικές εξετάσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη διαφοροδιάγνωση, σε ότι αφορά την έκταση της νευρωνικής βλάβης στα βασικά γάγγλια.

Όπως και να έχει όμως το θέμα, όλα αυτά πρέπει να γίνονται σε «αστραπιαίο χρόνο», προκειμένου να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία που θα είναι και η «λύτρωση» για τον ασθενή.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Απώλεια ελέγχου και τραυματισμός
Ο τραυματισμός είναι το αποτέλεσμα μιας πράξης, μετά από την απώλεια αυτοελέγχου σε οξύ θυμό Περισσότερα...



Προσωπικότητα και περσόνα
Στα αγγλικά και κυρίως στις λατινογενείς γλώσσες, η προσωπικότητα είναι γνωστή με τον όρο personality, personnalité Περισσότερα...



H «ζυγαριά» του β-αμυλοεδούς
Η νόσος του Alzheimer κατά ένα μεγάλο ποσοστό προκύπτει από μια δυσλειτουργία του εγκεφαλικού αιματικού φραγμού, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την είσοδο και έξοδο της πρωτεΐνης του β-αμυλοειδούς, της οποίας η παθολογική συγκέντρωση δημιουργεί αυτήν τη νόσο. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 2/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit