• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Hashimoto και διαβαθμίσεις της θερμοκρασίας

Hashimoto και διαβαθμίσεις της θερμοκρασίας

Hashimoto και διαβαθμίσεις της θερμοκρασίας

Έχουμε διαπιστώσει εδώ στη Βιονευρολογική ότι «πυρέτια» ή πυρετοί, δηλαδή ελαφρά ανεβασμένη θερμοκρασία, ή πολλές φορές και υποθερμία είναι τακτικά συμπτώματα της νόσου του Hashimoto.

Γενικά, η θερμοκρασία του σώματος στην περίπτωση που έχουμε μια θυρεοειδίτιδα Hashimoto είναι μια «ευαίσθητη» κατάσταση που επηρεάζεται άμεσα από τον πυρετό.

Πάρα πολλές ασθένειες ή αμυντικοί μηχανισμοί του σώματος μας ταυτίζονται με την ανεβασμένη θερμοκρασία ή ακόμη και με τον πυρετό διαφόρου τύπου και διάφορης έντασης κάθε φορά. Αυτό, στην περίπτωση της νόσου του Hashimoto, είναι πάρα πολύ έντονο.

Ενώ οι διακυμάνσεις σε φυσιολογικά άτομα με κάποιο εμπύρετο νόσημα είναι μικρές, είναι δυνατόν στη νόσο του Hashimoto να έχουμε τεράστιες διακυμάνσεις, χωρίς να υπάρχει και κάποιο σαφές πυρετικό αίτιο. Πίσω από αυτές κρύβεται το αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου στην περίπτωση αυτή που έχει σαν αποτέλεσμα τόσο την εμφάνιση του πυρετού, όσο και την έξαρση της αρρώστιας.

Άρα, δηλαδή, αρχίζει να μας ενδιαφέρει η διακύμανση της θερμοκρασίας του σώματος στη νόσο του Hashimoto από τους τριάντα τρεις βαθμούς κελσίου έως τους σαράντα μισό βαθμούς κελσίου και μπορεί να πάει και ακόμη ψηλότερα.

Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τη μετράμε τακτικά, διότι, παρακολουθώντας τον πυρετό, έχουμε μια σαφής εικόνα για τη γενική κατάσταση και παράλληλα μια δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας της νόσου και της φαρμακευτικής αγωγής και κατά πόσο επιτυχημένη είναι.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ένα τεστ για την κεφαλαλγία χαμηλής πίεσης εγκεφαλονωτιαίου υγρού
Όταν κανείς βρίσκεται σε ύπτια θέση για τριάντα με εξήντα δευτερόλεπτα και σηκωθεί απότομα, εμφανίζοντας για δεκαπέντε δευτερόλεπτα έντονο πονοκέφαλο, τότε με μεγάλη σιγουριά έχει πρόβλημα σε ότι αφορά την πίεση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού Περισσότερα...



Ρινορραγία και τραύμα στο κεφάλι
Η ρινορραγία τόσο αίματος όσο και υγρού, μετά από ένα χτύπημα και επιπόλαιο της κεφαλής, είναι δυνατόν να εμφανιστεί αμέσως μετά ή και σε μεταγενέστερο χρόνο Περισσότερα...



Αυχενική μοίρα σπονδυλικής στήλης
Η άνω αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης περιλαμβάνει τους σπονδύλους Α1-Α4 και έχει ιδιαίτερη σημασία σε περιπτώσεις τραυματισμού, διότι από το τμήμα αυτού ξεκινάει το λεγόμενο αυχενικό πλέγμα. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Terra Incognita - Kontra Channel - Δογμα ΣΟΚ

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit