• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Hashimoto και διαβαθμίσεις της θερμοκρασίας

Hashimoto και διαβαθμίσεις της θερμοκρασίας

Hashimoto και διαβαθμίσεις της θερμοκρασίας

Έχουμε διαπιστώσει εδώ στη Βιονευρολογική ότι «πυρέτια» ή πυρετοί, δηλαδή ελαφρά ανεβασμένη θερμοκρασία, ή πολλές φορές και υποθερμία είναι τακτικά συμπτώματα της νόσου του Hashimoto.

Γενικά, η θερμοκρασία του σώματος στην περίπτωση που έχουμε μια θυρεοειδίτιδα Hashimoto είναι μια «ευαίσθητη» κατάσταση που επηρεάζεται άμεσα από τον πυρετό.

Πάρα πολλές ασθένειες ή αμυντικοί μηχανισμοί του σώματος μας ταυτίζονται με την ανεβασμένη θερμοκρασία ή ακόμη και με τον πυρετό διαφόρου τύπου και διάφορης έντασης κάθε φορά. Αυτό, στην περίπτωση της νόσου του Hashimoto, είναι πάρα πολύ έντονο.

Ενώ οι διακυμάνσεις σε φυσιολογικά άτομα με κάποιο εμπύρετο νόσημα είναι μικρές, είναι δυνατόν στη νόσο του Hashimoto να έχουμε τεράστιες διακυμάνσεις, χωρίς να υπάρχει και κάποιο σαφές πυρετικό αίτιο. Πίσω από αυτές κρύβεται το αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου στην περίπτωση αυτή που έχει σαν αποτέλεσμα τόσο την εμφάνιση του πυρετού, όσο και την έξαρση της αρρώστιας.

Άρα, δηλαδή, αρχίζει να μας ενδιαφέρει η διακύμανση της θερμοκρασίας του σώματος στη νόσο του Hashimoto από τους τριάντα τρεις βαθμούς κελσίου έως τους σαράντα μισό βαθμούς κελσίου και μπορεί να πάει και ακόμη ψηλότερα.

Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τη μετράμε τακτικά, διότι, παρακολουθώντας τον πυρετό, έχουμε μια σαφής εικόνα για τη γενική κατάσταση και παράλληλα μια δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας της νόσου και της φαρμακευτικής αγωγής και κατά πόσο επιτυχημένη είναι.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

H ανάγκη της μαγνητικής τομογραφίας εγκεφάλου στη νόσο του Hashimoto
Οπωσδήποτε πολλές φορές θεωρείται ότι είναι υπερβολική η διαδικασία της εκτέλεσης μιας μαγνητικής τομογραφίας του εγκεφάλου σε μια υπόνοια της νόσου του Hashimoto, αλλά η κλινική πείρα έχει δείξει ακριβώς το αντίθετο. Περισσότερα...



Δυσραφίες της σπονδυλικής στήλης
Πρόκειται για ατέλειες της σπονδυλικής στήλης που στη Βιονευρολογική τις εντοπίζουμε τακτικά σαν τυχαία ευρήματα. Περισσότερα...



Ο αισθητήριο-κινητικός ρυθμός και το biofeedback
Το biofeedback ελέγχει μέσω σωματικών σημάτων σχεδόν όλες τις ανθρώπινες λειτουργίες , ακόμα και τις ανώτερες πνευματικές Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit