• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

O νευροπαθητικός πόνος από τραύμα ή φλεγμονή

O νευροπαθητικός πόνος από τραύμα ή φλεγμονή

O νευροπαθητικός πόνος από τραύμα ή φλεγμονή

Υπάρχει μια σειρά από μεγάλες κατηγορίες ασθενειών «καθημερινής» χρήσης. Είναι αυτές που κατά κύριο λόγο εμείς εδώ στη Βιονευρολογική παρατηρούμε σε αρθρίτιδες, τραύματα, καψίματα και τα χαρακτηρίζουμε κυρίως σαν νευροπαθητικούς πόνους.

Η ποικιλία αυτών των ενοχλήσεων είναι μεγάλη, επώδυνη και διαρκής. Υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχουν από χρόνια, να έχουν σταδιακή πορεία, να αναπτύσσονται σιγά σιγά, να «συζητούνται» πολύ, αλλά να μην αντιμετωπίζονται.

Κυρίως το δυσάρεστο σε αυτού του είδους των νευροφυτικών πόνων είναι ότι η παρουσία τους ενώ υπάρχει από χρόνια, η σταδιακή ανάπτυξη δημιουργεί τη διαμαρτυρία, μόνο όταν πλέον η υπόνοια αυτή θα φτάσει στο απροχώρητο.

Υπάρχουν διάφορες αρρώστιες όπου κυριαρχούν οι νευροφυτικοί πόνοι, όπου όπως είδαμε κυρίως είναι από αρθρίτιδα, τραύμα ή κάψιμο. Το θέμα είναι τι κάνει o ασθενής σε αυτή την περίπτωση ˙πως αντιδρά και πως το αντιμετωπίζει.

Η πρώτη λύση βέβαια είναι να πάρει ένα αντιφλεγμονώδες ή να πάρει κάτι πιο ισχυρό σαν παυσίπονο ή συνδυασμό και η δεύτερη είναι να αναζητήσει το γιατρό.

Δυστυχώς, σε αυτό το κρίσιμο σημείο πρέπει γιατρός και ασθενής να έχουν πάρα πολύ χρόνο να μπορούν και οι δυο με ησυχία να αναλύσουν το πρόβλημα, έτσι που να μπορούν να καταλήξουν σε τι είδους νευροφυτικού πόνου έχουν «πέσει», πως μπορεί να αντιμετωπιστεί και με ποια κατάλληλη αγωγή να διαρκέσει αυτή η «επούλωση» ή αναλγησία, έτσι που να μην υπάρχει «βάσανο» και διαταραχή της καθημερινότητας. Άρα, το πρώτο και ουσιαστικό είναι η ανάλυση της μορφής του πόνου.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

H γνώση είναι ερεθισμός ή πληροφορία;
Κατά τη δική μας εμπειρία εδώ στη Βιονευρολογική είναι και τα δυο˙ο ερεθισμός που προκαλείται στον εγκέφαλο με διαφορετικό τρόπο, σε διάφορα μέρη κάποιων νευρωνικών τόξων, τα οποία, ενεργώντας όλα μαζί, φέρνουν έναν τέτοιο ερεθισμό της εγκεφαλικής περιοχής, που παράγει γνώση και κατά συνέπεια πληροφορία Περισσότερα...





Γραφή και «λεπτή» κινητικότητα
Επειδή, ότι αφορά τη γραφή και τις λεπτές κινήσεις των δαχτύλων στον εγκέφαλο, υπάρχει μια επικοινωνία των ανάλογων νευρώνων, είναι καθαρά σπουδαίο να εξετάζονται και τα δυο μαζί Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 2/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit