• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Παρατεταμένη ακαθησία

Παρατεταμένη ακαθησία

Παρατεταμένη ακαθησία

Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη και οδυνηρή κλινική εικόνα, η οποία παρουσιάζεται σε ασθενείς, οι οποίοι για χρόνια λαμβάνουν νευροληπτικά φάρμακα ή άλλες ουσίες.

Είναι η πλήρης αδυναμία του ασθενούς, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, να κάτσει ήσυχος σε κάποιο σημείο ή να μπορέσει να αναπαυτεί, αφού είναι υποχρεωμένος συνεχώς να στέκεται όρθιος, να κινείται αδιάλειπτα και να μην μπορεί να ησυχάσει.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται κατά κύριο λόγο όταν γίνεται χρόνια λήψη νευροληπτικών φαρμάκων ή και σε διάφορες άλλες παθογένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος, κυρίως μεταλοιμώξεις.

Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη νευρολογική κλινική εικόνα που όταν εμφανίζεται, πέρα από τη διαφοροδιάγνωση και την προσοχή του γιατρού, πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα στο να μην αυξηθούν τα κλινικά της συμπτώματα.

Αποτελεί δε μια δυσάρεστη κλινική κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδο, όταν δε γίνει προσεκτικός έλεγχος και λήψη της ανάλογης φαρμακευτικής αγωγής.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Το βάσανο του «τικ»
Ως «τικ» χαρακτηρίζονται οι φωνητικές ή κινητικές απότομες καταστάσεις. Περισσότερα...



Στυτική δυσλειτουργία σαν ιατρική επιπλοκή
Στη Βιονευρολογική έχουμε παρατηρήσει πάρα πολλές φορές ασθενείς με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας που παρουσιάζονται με ένα άλλο πρόβλημα στο ιατρείο· κατά κανόνα πρόκειται για νευρολογικές επιπλοκές μετά από χρόνιες αρρώστιες, διαφορετικών ειδών τραύματα, χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες ιατρογενείς περιπτώσεις Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 2 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit