• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Κακουχία, απώλεια βάρους και κροταφική αρτηρίτιδα

Κακουχία, απώλεια βάρους και κροταφική αρτηρίτιδα

Κακουχία, απώλεια βάρους και κροταφική αρτηρίτιδα

Υπάρχει ένα δίπολο συμπτωμάτων στην κροταφική αρτηρίτιδα που είναι η κακουχία και η απώλεια βάρους. Κακουχία και απώλεια βάρους μπορούν να αρχίσουν από «μόνα τους» τον κύκλο των συμπτωμάτων, χωρίς να συνοδεύονται από άλλα, εκτός από κάποιο μικρό πυρετό.

Πάντως, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια της οξείας φάσης της κροταφικής αρτηρίτιδας, είναι έντονα τα συμπτώματα της κακουχίας και της μείωσης του βάρους του ασθενούς.

Αυτά τα δυο συμπτώματα μπορούν να φτάσουν σε τέτοιο σημείο που να «μπερδέψουν» και τους γιατρούς, κάνοντας να πιστεύουν σε άλλες διαγνώσεις, πολύ πιο σοβαρές.

Συνήθως οι εξετάσεις του αίματος και ιδιαίτερα η ταχύτητα καθίζησης των ερυθρών παράλληλα με την κλινική εξέταση είναι επαρκή «στοιχεία», προκειμένου να τοποθετήσει κανένας τη διάγνωση και να αρχίσει τη θεραπεία.

Μπορούμε να πούμε όταν εμφανίζονται κακουχία, απώλεια βάρους και ταυτόχρονα καθίζηση του αίματος με ένδειξη φλεγμονής και πυρετού, δεν πρέπει να αφήνονται περιθώρια για τη διάγνωση μιας αρτηρίτιδας, κυρίως της μορφής της κροταφικής αρτηρίτιδας.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τι είναι η μυελίνη;
Η μυελίνη είναι ένα «περιτύλιγμα» των νεύρων, δηλαδή μια μεμβράνη που αποτελείται από λιπώδη ιστό, η οποία περιτυλίγει τον άξονα του νεύρου, καθ’ όλο το μήκος, έτσι ώστε κατά κάποιο τρόπο να δημιουργεί κάτι σαν καλώδιο που επιτρέπει τη μετάβαση του ηλεκτρικού ρεύματος από το ένα νεύρο στο άλλο ή από το νεύρο προς το μυ ή άλλα ακόμα όργανα Περισσότερα...



Όταν ο εγκέφαλος «αναζητά» τον εαυτό του
Όλο και τακτικότερα εδώ στη Βιονευρολογική, παρατηρούμε σε ασθενείς με νευροψυχιατρικές διαταραχές, κυρίως σε ότι αφορά τις αισθητηριακές αντιλήψεις, ότι τακτικά υπάρχει μια απώλεια εγκεφαλικής επικοινωνίας. Περισσότερα...



Ο αντιληπτικός ανταγωνισμός του εγκεφάλου
Από την πείρα μας στην Βιονευρολογική, πρόκειται για μια σχετικά περίπλοκη εξέταση, αλλά όταν υπάρχει ρουτίνα και γίνεται συνήθεια, είναι πάρα πολύ χρήσιμη. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 2o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit