• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η αγρυπνία

Η αγρυπνία

Η αγρυπνία

Η αγρυπνία είναι ένα από τα χειρότερα συμπτώματα των διαταραχών του ύπνου. Τα τελευταία χρόνια στη Βιονευρολογική έχουμε δει πάρα πολλές περιπτώσεις ασθενών με διάφορες κλινικές εικόνες διαταραχών του ύπνου με τη μορφή της χρόνιας αϋπνίας (αγρυπνία).

Όλες αυτές οι περιπτώσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες, τόσο στη διερεύνηση τους, δηλαδή στη διάγνωση τους, όσο και στη θεραπεία τους. Ο λόγος είναι ότι μέχρι τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε η δυνατότητα εργαστηριακών ελέγχων που να δίνουν με σιγουριά τις αποκλίσεις του ύπνου σε ότι αφορά την αγρυπνία.

Κατά κύριο λόγο ο εντοπισμός των αποκλίσεων γινόταν στα τελικά στάδια, οπότε ήταν και αργά η κάθε μορφής εφαρμογή μιας θεραπείας. Οι μορφές της αγρυπνίας είναι πάρα πολλές και αξίζει κανείς να τις δει διεξοδικά και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να τις διαγνώσει, προκειμένου να έχει και την ανάλογη θεραπευτική αγωγή.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Γιατί η διανοητική καθυστέρηση συμβαδίζει με τις επιληπτικές κρίσεις;
Οι επιληπτικές κρίσεις, κατά κανόνα, είναι συμπτώματα φθοράς εγκεφαλικού ιστού Περισσότερα...



Γιατί δεν έχει γίνει ρουτίνα το παιδικό εγκεφαλογράφημα;
Το εγκεφαλογράφημα, μόλις πριν λίγα χρόνια ήταν μια ιδιαίτερα περίπλοκη, δαπανηρή, σε χρόνο και γνώσεις, διαδικασία Περισσότερα...



Συναισθηματική υπερδιέγερση και αϋπνία
Η συναισθηματική υπερδιέγερση είναι ένας όρος που προέκυψε τα τελευταία χρόνια από τις αμερικάνικες σχολές ύπνου και αφορά άτομα που βρίσκονται υπό διαρκή υπερένταση και αδυνατούν να χαλαρώσουν. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 1ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit