• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Τεχνητή νοημοσύνη και επιληψία

Τεχνητή νοημοσύνη και επιληψία

Eπιληψία

Τα τελευταία δύο χρόνια οι θεραπευτές της επιληψίας βρήκαν απρόσμενα έναν μεγάλο σύμμαχο. Μία νέα, τεχνολογική εξέλιξη παρουσιάσθηκε ξαφνικά, συνεισφέροντας τα μέγιστα στη διάγνωση της επιληψίας. Πρόκειται για τη δυνατότητα της εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης στις περιπτώσεις της επιληψίας. Η επιληψία που παρουσιάζεται με εκατοντάδες σχηματισμούς κλινικών συνδρόμων, αποτελεί ένα ακραία δύσκολο διαγνωστικό πρόβλημα. Πρώτον, διότι όλες αυτές οι κλινικές μορφές δεν έχουν διεθνώς κατηγοριοποιηθεί και καταγραφεί και δεύτερον, διότι στον ήδη μακρύ κατάλογο προστίθενται συνεχώς και νέες τόσο σαν μονήρη σύνδρομα όσο και σαν νέοι συνδυασμοί.

Έτσι λοιπόν πολλές φορές στην προσπάθεια της διαφοροδιάγνωσης των επιληπτικών συνδρόμων, ο κλινικός γιατρός μπορεί να αντιμετωπίσει ένα κομφούζιο και μεγάλη σύγχυση. Η τεχνητή νοημοσύνη με τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία είναι μία μηχανική προέκταση του ανθρώπινου μυαλού. Έχοντας τη δυνατότητα καταγραφής, απομνημόνευσης γρήγορων αλγοριθμικών πράξεων, μπορεί να δώσει σε άμεσο χρόνο μία διάγνωση που να εκπληρεί σ’ ένα ποσοστό περίπου 60% την πραγματική. Έτσι ο γιατρός με 2-3 «λέξεις κλειδιά» έχει τη σχεδόν ολοκληρωμένη διαγνωστική προετοιμασία, όπου και πάλι μέσω της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να την εξελίξει στο ακέραιο.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ψυχώσεις και ιώσεις
Πάρα πολλές ιώσεις δημιουργούν στον εγκέφαλο τέτοιες προϋποθέσεις παραγωγής αντισωμάτων που με τη σειρά τους προκαλούν εγκεφαλίτιδες οι οποίες «αυξάνονται» συμπτωματολογικά με την εμφάνιση ψυχωτικών καταστάσεων και επιληπτικών κρίσεων. Περισσότερα...





Βλαστοκύτταρα για όλες τις ασθένειες και για όλους τους ιστούς
Σ’ ότι αφορά την έρευνα των βλαστοκυττάρων, οι επιστήμονες εργάζονται εντατικά αυτόν τον καιρό ώστε κύτταρα απ’ το δέρμα, αίμα καθώς και απ’ άλλους ιστούς να μπορούν να επεξεργαστούν με τέτοιον τρόπο ώστε να παίρνουν τις ιδιότητες των λεγόμενων εμβρυικών κυττάρων∙ τα εμβρυικά κύτταρα μέχρι στιγμής μπορούν να αντικαταστήσουν οποιοδήποτε ιστό όπου και αν χρησιμοποιηθούν. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 1/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit