• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Τα γονίδια της θλίψης και της χαράς

Τα γονίδια της θλίψης και της χαράς

Τα γονίδια της θλίψης και της χαράς

Τα γονίδια, ανάλογα με το «μέγεθος» των πρωτεϊνών που παρουσιάζουν, μπορούν να κάνουν διάφορους συνδυασμούς.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε άνθρωπος έχει ένα ζευγάρι ίδιων γονιδίων, προερχόμενα από το γενετικό υλικό του πατέρα και της μητέρας. Τα γονίδια αυτά μπορεί να είναι όμοια μεν στη σύνθεση, διαφορετικά δε στο μέγεθος. Μπορεί, δηλαδή, να έχουν το ίδιο μέγεθος ή να διαφέρουν το ένα από το άλλο. Όντας, μεγαλύτερο αυτό που προέρχεται από τον πατέρα ή τη μητέρα.

Δηλαδή, έχουμε ένα συνδυασμό τρίτων δυνατοτήτων, όπου ανάλογα με την περίπτωση που επικρατεί ο ένας ή άλλος συνδυασμός, έχουμε και την ανάλογη νευροψυχιατρική εικόνα , την οποία μπορούμε να επηρεάσουμε και με φάρμακα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Οι πόνοι μετά από εγκεφαλικά έμφρακτα
Οι πιο συνεχείς και οι πιο δυνατοί, επίμονοι, συχνοί και διαφόρου εντάσεως πόνοι, ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους ασθενείς, είναι αυτοί που, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, συμβαίνουν μετά από ένα εγκεφαλικό έμφρακτο Περισσότερα...





Ψυχογενείς κρίσεις και κατανόηση
Οι ψυχογενείς κρίσεις αποτελούν για τους γιατρούς εκείνες τις επιληπτόμορφες κρίσεις οι οποίες, κατά τη γνώμη τους, δεν έχουν επιληπτικό χαρακτήρα. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Terra Incognita - Kontra Channel - Δογμα ΣΟΚ

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit