• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

H εξέλιξη των νευρολογικών συμπτωμάτων

H εξέλιξη των νευρολογικών συμπτωμάτων

H εξέλιξη των νευρολογικών συμπτωμάτων

Υπάρχει μια σειρά κυρίως από εκφυλιστικά νευρολογικά και ψυχιατρικά νοσήματα, τα οποία έχουν μια αργή πορεία μέχρι να ολοκληρώσουν την τελική τους μορφή σε σημείο που να γίνει πλήρως κατανοητά και να διαγνωστούν και να ταξινομηθούν ανάλογα.

Βέβαια, ο γιατρός στο 95% των περιπτώσεων καλείται να αποφανθεί από αυτό που βλέπει εκείνη την ώρα, δηλαδή από κάτι που ήδη έχει γίνει, ήδη έχει δημιουργηθεί και είναι αποτέλεσμα μιας τελικής πράξης. Πολύ σπάνια θα μπορέσει και ίσως μόνο από τύχη να δει κάτι κατά την εξέλιξη των πραγμάτων και ιδιαίτερα στην αρχή.

Ιδιαίτερα, ότι αφορά τις νευρολογικές παθήσεις είναι πάρα πολύ δύσκολο η παρακολούθηση της πορείας, ίσως και για «ιδεολογικούς» λόγους. Έτσι λοιπόν σπάνια έχει ο νευρολόγος τη δυνατότητα να δει την αρχική εξέλιξη μιας παθολογικής εικόνας και να παρακολουθήσει την όλη διαδικασία μέχρι το τέλος.

Συνήθως, έχει να κάνει με «τετελεσμένα» γεγονότα και να βρει λύσεις εκεί που άλλοι δεν μπορούν να βρουν, συνδέοντας ή προσπαθώντας να συνδέσει πολλές φορές ασυνδύαστα πράγματα.

Αυτό ακριβώς είναι ένα πράγμα που αξίζει να μελετηθεί ˙πως είναι η εξέλιξη των νευρολογικών συμπτωμάτων, διότι αν κανένας μπορέσει και βρει τον κώδικα να το αναλύσει, θα βρει και τη λύση.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η διαγνωστική «ευαισθησία» του εγκεφαλογραφήματος και τα αυτοάνοσα νοσήματα
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη Βιονευρολογική σε όλα τα αυτοάνοσα νοσήματα ή ακόμη και σε αυτά τα νοσήματα που έχουν κάποια «μικροένδειξη» για αυτοάνοσο χαρακτήρα κάνουμε μια αναλυτική ηλεκτροεγκεφαλογραφική έρευνα Περισσότερα...



Τι επιδιώκει η ψυχανάλυση;
Ο βασικός στόχος κάθε ψυχαναλυτικού μοντέλου είναι η συλλογή πληροφοριών και ενδείξεων, σε ότι αφορά μη συνειδητές νοητικές διεργασίες Περισσότερα...



Η αντίσταση στην ινσουλίνη ένα νευρολογικό πρόβλημα
Στη Βιονευρολογικη, σχεδόν σε κάθε ασθενή, αναπτύσσοντας το ιστορικό του, προσπαθούμε να βρούμε σε ποιά κατάσταση είναι το ζάχαρο του αίματος και αν υφίσταται σε αυτόν μια αντίσταση προς την ινσουλίνη ή όχι Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 1o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit