Έντονο φαγοποτι και υπνικη παραλυση - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΈΝΤΟΝΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ ΥΠΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Έντονο φαγοπότι και υπνική παράλυση

Έντονο φαγοπότι και υπνική παράλυση

Έντονο φαγοπότι και υπνική παράλυση

Σε πάρα πολλά άτομα που έχουμε ελέγξει στη Βιονευρολογική, που παραπονιούνται για διάφορες μορφές υπνικής παράλυσης, διαπιστώνουμε ότι πίσω από το στρες κρύβεται και το λεγόμενο στομαχικό στρες. Πρόκειται για άτομα που έχουν την κακή συνήθεια να τρώνε και να πίνουν αργά το βράδυ και μάλιστα μεγάλη ποσότητα.

Ο συνδυασμός φαγητών και ιδιαίτερα λιπαρών τροφών με έντονο αλκοόλ ή άλλα αφρώδη ποτά έχει σαν αποτέλεσμα να φέρνει μια έντονη δυσπεψία και μετεωρισμό, η οποία μπορεί να βασανίζει τον ενδιαφερόμενο καθόλη την ώρα της κατάκλισης.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, παρουσιάζεται κυρίως μετά τα πρώτα στάδια του βαθύ ύπνου κάποια μορφή αφύπνισης, συνοδευόμενη από υπνική παράλυση.

Σε ανθρώπους που έχουν γίνει οι πολύωρες ηλεκτροεγκεφαλογραφικές καταγραφές, σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε και βλέπουμε και καταγράφουμε πέρα από μια άλφα δραστηριότητα, που δηλώνει την αφύπνιση, πολύ τακτικά και μια επιληπτογενής εκφόρτιση. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα συνδυασμό εγκεφαλικών δυσλειτουργιών που εμφανίζεται εκείνη την ώρα.

Κλινικά βέβαια αυτό εκδηλώνεται μερικά ή ολικά με πλήρη αδυναμία κίνησης του σώματος, ενώ υπάρχει η δυνατότητα της πλήρης αφύπνισης και αναγνώρισης του περιβάλλοντος και της κατάστασης.

Σε οριακές μορφές και ιδιαίτερα μετά από οινοποσία είναι πιθανόν να παρουσιάζονται και τα λεγόμενα «ενεργά» όνειρα. Πρόκειται, δηλαδή, για ονειρικές καταστάσεις, στο όριο μεταξύ αφύπνισης και εγρήγορσης.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Νευρολογικές αρρώστιες, πριν τον καρκίνο
Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα νευρολογικών συνδρόμων, ασθενειών, συμπτωμάτων, τα οποία, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, έρχονται σαν πρόδρομα στοιχεία κάποιων νεοπλασιών και καρκινωδών επεξεργασιών Περισσότερα...



Οι σουλφατίδες και η νόσος του Alzheimer
Οι σουλφατίδες είναι συγκεκριμένες ουσίες που παράγονται κυρίως στον εγκέφαλο με χαρακτηριστική δομή και συγκεκριμένο τρόπο δράσης. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 2 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit